Naslovna | VAŽNI DOKUMENTI | Konačni program I. hrvatskog kongresa o medicinskoj oplodnji

Konačni program I. hrvatskog kongresa o medicinskoj oplodnji

Važni dokumenti

14 - 15. 05. 2010.
NP Plitvička jezera, Hotel Jezero
Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RHPoštovane kolegice i kolege,

Liječenje neplodnosti, a posebno metode medicinske oplodnje, vrlo su važan dio naše djelatnosti. Ono ima društveni, demografski i medicinski značaj. Uprkos tridesetgodišnjoj tradiciji, ranim uspjesima i vrhunskoj poziciji u svijetu, ta je djelatnost desetljećima bila zapostavljena i minorizirana. Bilježile su se samo negativnosti kojima je poljuljan dignitet struke i zaboravljen veliki doprinos. Organiziramo ovaj Kongres da istaknemo svu složenost ovog dijela reprodukcijske medicine. Želimo podsjetiti na bezbrojne sate, noći, subote i nedjelje, posvećene samo jednom cilju – pomoći našim pacijenticama da ostvare najkvalitetniju emociju, željeno majčinstvo.

Ovim stručnim sastankom i razmjenom iskustva, ukazujemo da smo i dalje u vrhu te plemenite djelatnosti. Ako su i potrebne, korekcije našeg rada bit će uvijek sukladne uspješnosti i za dobrobit onih koje liječimo. Temeljni preduvjeti su konačno i ostvareni ulaganjem Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH i HZZO-a u tehnološki i stvaralački napredak djelatnosti.

Zato Vas pozivam drage kolegice i kolege, da u što većem broju nazočite ovom izuzetno značajnom kongresu, jer samo stručnošću i zajedništvom možemo postići uspjeh i napredak.

S poštovanjem Vas pozdravljamo!

Prof.dr.sc. Velimir Šimunić

Predsjednik Kongresa

Za Hrvatsko društvo za ginekološku

endokrinologiju i humanu reprodukciju HLZ-a


Konačni program


| Ispis | E-mail

Pratite nas na facebooku

Brza pretraga