Naslovna | ČLANCI | Iz drugih izvora | Josipović: Zalažem se za svako zakonsko riješenje koje će dovesti do većeg broja djece

Josipović: Zalažem se za svako zakonsko riješenje koje će dovesti do većeg broja djece

Prenešeno iz drugih izvora

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas nakon sastanka s izaslanstvom udruge Roda u vezi s primjenom Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, da se on osobno zalaže za svako rješenje koje će dovesti do većeg broja djece u Hrvatskoj. 

- Moje opredjeljenje o cijelom tom predmetu nije stručne prirode, ali se vrijednosno zalažem za svako rješenje koje će, uz prihvatljivi rizik, dovesti do povećanog broja poroda i većeg broja djece u Hrvatskoj - izjavio je novinarima predsjednik nakon sastanka s izaslanstvom udruge Roda, koje ga je izvijestilo o nezadovoljstvu odredbama Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji.


Sastanku je bio nazočan i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Ante Zvonimir Golem, koji je, kako je Josipović rekao novinarima, poručio da su u Ministarstvu otvoreni za analizu, te da će znanstvena metoda utjecati na eventualne izmjene tog zakona.

Poticanje dijaloga različitosti

Ne želeći prejudicirati hoće li do izmjena zakona doći, Josipović je rekao kako je dobio velik broj mailova od parova i pojedinaca koji se zalažu za širenje spektra mjera koje danas imamo u zakonu o medicinskoj oplodnji. Istaknuo je i zadovoljstvo što će ključni kriterij biti znanstvena analiza.

Uz državnog tajnika Golema, sastanku je bila nazočna i Milanka Opačić, predsjednica saborskog Odbora za obitelj, mladež i šport, ugledni liječnici Veljko Vlaisavljević i Velimir Šimunić, te predstavnici udruge Grozd - Glas roditelja za djecu.

Josipović je izrazio zadovoljstvo što je u njegovu uredu otvorena još jedna tribina, na kojoj se otvara rasprava i potiče dijalog različitosti te da će tu praksu nastaviti i u drugim pitanjima.

Više...

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

| Ispis | E-mail

Pratite nas na facebooku

Brza pretraga