Naslovna | ČLANCI | Preuranjena menopauza | IVF značajno skuplji za starije žene

IVF značajno skuplji za starije žene

Dob žene i preuranjena menopauza

Većina država sudjeluje u participaciji troškova za IVF. Međutim, nova bi ih studija objavljena u časopisu Human Reproduction, a koju je financirala australska vlada, mogla nagnati da razmisle o participaranju u troškovima za starije žene.

Istraživači iz Australije su utvrdili da ukupna cijena postupaka koji dovedu do rađanja živog djeteta značajno raste sa dobi žene. Između 30 i 33 godine ova je cijena iznosila 27,373-31,986 australskih dolara za prvi do trećeg pokušaja IVF-a, dok je za prvi i drugi pokušaj u žena od 42-45 godina iznosila 130,951-187,515 australskih dolara.
Ova je studija dokazala da postoji značajan porast potražnje za metodama potpomognute oplodnje, kao i potvrdila ono što se već znalo, da je ukupna cijena postupaka potrebnih da se dođe do uspješnog rezultata značajno veća u starijih žena.
Ova studija otvara i neke moralne dileme, jer određeni broj žena iz starijih dobnih skupina ipak dobije željeno dijete, te autori napominju da je potrebno biti vrlo oprezan i ne upasti u zamku diskriminacije prema dobi.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

| Ispis | E-mail

Pratite nas na facebooku

Brza pretraga